top of page

Kjøkkenprodusent siden 1955

Foss Snekkeri ble stiftet 1. januar 1955 av snekkermester Magnar Foss.

Fra første stund har kvalitet og en løsningsorientert innfallsvinkel til

kundens behov vært et mål i arbeidet.Bedriftens grunnlegger, Magnar Foss, hadde tidlig en drøm om egen bedrift. I 1940 skrev han en oppgave på skolen: “Meg selv om 25 år” var tittelen på oppgaven.


“Jeg var for lengst blitt ferdig med læretiden og var blitt snekkermester i møbelsnekkerfaget og leder for en fabrikk. Jeg hadde besøk av en kunde og vi hadde nettopp skrevet under en kontrakt på en større leveranse”, skrev den unge Magnar Foss. Denne drømmen ble Magnars drivkraft gjennom mange år, og drømmen ble sann. Han startet sin egen snekkeribedrift på Å i Meldal; Foss Snekkeri. Bedriften produserte i mange år dører og vinduer, butikkinnredninger og kjøkken. Fra midten av 1960-tallet ble bedriften spesialisert innen kjøkkeninnredninger og satset mer og mer på dette markedet.


Med Trollheimen i nærmiljøet
En ny tid kom til Foss Snekkeri på 1970-tallet. Magnars sønn, Morten, fokuserte fra første stund på effektiv produksjon, distribusjon og ikke minst bruk av dataverktøy. Allerede i 1984 hadde bedriften et godt datasystem som automatisk kunne lage

tilbud ut fra planløsninger. I dag arbeides det med et moderne system der kunden kan se løsninger i både plan og 3D fra flere vinkler. Foss Snekkeri AS er i dag et solid, moderne selskap med kjøkkeninnredninger som spesialfelt.


Et kjøkken fra Foss kjennetegnes av god kvalitet og høyt teknisk nivå. I 2004 ble enda et selskap i Foss-gruppen opprettet, denne gang med fokus på benkeplateproduksjon. Foss Plater AS har skapt et moderne produksjonsanlegg med dyktige fagarbeidere. Bedriften kan tilby en rekke spennende og nyskapende produkter.


Når Foss Snekkeri AS nå har passert over 60 års virke, er det naturlig å takke dem som gjennom alle disse årene har bidratt til at bedriften også i dag er solid, kvalitetsbevisst og står støtt på egne ben. Magnar Foss sin ungdomsdrøm gikk i oppfyllelse, og drømmen lever fremdeles, over 60 år senere.Jenny og Sigurd Snoen trives godt i sitt Foss-kjøkken fra 1960.

Kjøkkenet ble bygd av Magnar Foss, og ennå framstår kjøkkeninnredningen som hel og fin tross daglig bruk i 58 år. Da kjøkkenet var nytt, var det lakkert bjørkefinér som gjaldt. For 15-20 år siden valgte Jenny og Sigurd å male kjøkkeninnredningen sin, ellers er den som den var da Magnar Foss leverte den.
Comments


bottom of page